Verwarming aanleggen?

De ervaren installateurs in het netwerk van Verwarmingsservice verzorgen de aanleg van jouw nieuwe centrale verwarming, of vervangen je huidige cv-installatie door een nieuwe verwarming. Een verwarming aanleggen is vaak een hele klus, maar daarna wordt je gehele huis eenvoudig vanuit een centraal punt verwarmd. In alle kamers kunnen verwarmingsradiatoren worden geplaatst, zodat je hele huis verwarmd wordt. Zo breng je iedere kamer eenvoudig op een aangename temperatuur.

Welke verwarming kies je?

Je woning kan worden voorzien van diverse verwarmingsinstallaties, zoals centrale verwarming, badkamer- en vloerverwarming. Daarnaast heb je diverse keuzes voor de aanleg van een verwarmingsmethode. Een cv-ketel regelt de toevoer van warm water naar diverse radiatoren in de woning. Een cv-combiketel zorgt naast warmwatercirculatie ook voor toevoer van warm water in de keuken en badkamer. Een Hr-ketel is meestal een combiketel. Het levert een hoog rendement, wat betekent dat je weinig energie verliest tijdens het opwarmen van je woning.

Bijna alle energie wordt omgezet in warmte. Tot slot heb je keus uit diverse materialen en designs van radiatoren. Nadat je alles hebt doorgesproken, start onze installateur met de aanleg van je nieuwe centrale verwarming.

Werking centrale verwarming

Een centrale verwarming heet zo, omdat deze het hele huis verwarmt. In een cv-ketel wordt het water opgewarmd. Het warme water wordt door de circulatiepomp via leidingen naar diverse radiatoren vervoerd. Tijdens de aanleg van de cv worden radiatoren parellel opgesteld en niet in serie, zodat iedere radiator afzonderlijk aan en uit kan staan.

Een radiator is zo gebouwd, dat het warmste water bovenin wordt afgegeven en het omlaag zakt tijdens het afkoelen. Tegelijkertijd stijgt de lucht op tegen de radiator, waardoor de lucht geleidelijk warm wordt en de kamer opwarmt. Het afgekoelde water keert terug naar de cv-ketel, waar het opnieuw verwarmd wordt. Daarnaast bestaat een cv-ketel uit een expansievat waar het overtollige water in wordt opgeslagen, en een bedienbare centrale thermostaat.

Werkzaamheden

Voor onze installateurs starten met het aanleggen van de verwarming, komen zij bij je langs en krijg je advies over de benodigde capaciteit van de verwarmingsinstallatie. Onze installateur zal kijken naar de huidige isolatie en benodigde ventilatie van de woning. Er wordt berekend hoeveel radiatoren je nodig hebt en van welk vermogen ze voorzien moeten zijn. Na akkoord op de offerte gaat onze installateur aan het werk. Je woning wordt vakkundig en veilig voorzien van een nieuwe verwarming.

Duurzaamheid

Voor het aanleggen van een nieuwe cv zal de installateur ook mogelijkheden voor duurzame energie met je bespreken. Sinds 2015 gelden er strengere Europese richtlijnen, die gericht zijn op een beter milieu. Maar daarnaast kun je zelf ook meer doen, zoals een keuze voor een Hr-combiketel of de installatie of aanleg van zonneboilers.

Gratis offertes cv aanleggen

Wil je ook genieten van het comfort van centrale verwarming? Het loont om meerdere offertes op te vragen bij een grotere klus. Met één aanvraag ontvang je gratis en vrijblijvend meerdere offertes van onze beste installateurs bij jou in de buurt. Het aanleggen van je cv is in goede handen bij de installateurs van Verwarmingsservice. Vraag daarom nu gratis offertes aan.

verwarmingsmonteur